s úctou k životu a k rodině

Po Pochodu pro život

28. 4. 2019 19:26
Rubrika: Nezařazené | Štítky: PPR , zodpovědnost , zdraví , vztah

27.4. 1985 jsme si řekli na celý život ANO. V ten samý den, za 34 roků, jsme jeli i s vnoučaty do Prahy, abychom podpořili zásadní ANO životu od početí.

Na mši svaté, na Klárově i na vlastním pochodu se sešlo poměrně dost lidí. Přesto jsem si říkala, jak moc se zlepšila informovanost lidí oproti době před 34 lety. Tehdy byla informovanost nízká. Ale ani dnes občas nemám jistotu, zda je každému z účastníků jasné, že chránit život od početí v praxi znamená také neužívat hormonální antikoncepci, nenechat si zavést nitroděložní tělísko, nepodstupovat techniky asistované reprodukce. I proto jsme na pochodu nabízeli letáčky, které by mohly pomoct nalézt řešení v situacích, kdy se nedaří otěhotnět či naopak kdy je potřeba spolehlivě se vyhýbat početí, důstojně, zdravě, s úctou k životu a ke vztahu.

Co to tedy znamená v běžném životě? Naučit se správně symptotermální metodu, STM. Ta umožní v manželství rozumět své společné plodnosti. V případě potřeby vyhnout se početí  je důležité respektovat správně stanovené plodné dny. Tato znalost pak osvobodí i od bariérové antikoncepce. Každá antikoncepce je vždy totiž překážkou vztahu.

V případě otevřenosti k početí je také dobré symptotermální metodu znát a využívat. A to i tehdy, když žádné potíže s otěhotněním nejsou a nepředpokládají se. Z prostinkého důvodu - aby se správně stanovil pravděpodobný termín porodu. Pokud je termín porodu stanovený jen podle ultrazvuku, bývá stanovený špatně a pak dochází ke zbytečným vyvoláváním porodu či dokonce k císařským řezům pro údajné přenášení. A pokud se otěhotnět nedaří, symptotermální metoda pomůže odhalit možné příčiny, proč miminko nepřichází, co by bylo vhodné vyšetřit a správně nasadit léčbu. Bez poškozování zdraví.  

Dnes, oproti předchozímu období, je možné informace  získávat. Zpracovávat, přijímat. Nestačí tedy jen nosit tričko „Jsem kreativní“,  přivést děti na pochod, i když i to je záslužné, ale postavit se k dané problematice čestně. Nalézat odvahu naučit se správně sympotermální metodu, objednat si publikace z CENAP, přijít na kurz, a hlavně, s vyškolenými poradci konzultovat záznamy. Je jich zde v ČR již dost, sdružených v Alianci poradců https://www.cenap.cz/aliance-poradcu  

Zobrazeno 25139×

Komentáře

RomanS

Aneb kdo všechno je schopen se účelově semknout, až z toho nenávist stříká - nijak to ale nepřekvapuje, vidět zombie pohromadě.

RomanS

A zjistit, čí logia obshuje - kde je řídící jednotka.

Zobrazit 39 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio