s úctou k životu a k rodině

Jsem zpět z Donoval

5. 5. 2019 20:40
Rubrika: Nezařazené | Štítky: neplodnost , NAPROHELP

Jsem zpět ze slovenských  Donoval. Tak jako v předchozích letech, první květnový víkend byl věnován pomoci lidem, které dosud trápí nenaplněná touha po dítěti. Po přednášce jsem umožnila zájemcům možnost individuálních konzultací jejich stavu. Často to bylo hodně smutné svědectví – kombinace neznalosti základních informací, jak se orientovat ve společné plodnosti, manipulace gynekology a pracovníky reprodukčních center, které často těmto nešťastným lidem ještě více ublížily, i různé mylné informace o tom, co by plodnosti mohlo pomoci ( jako třeba popíjení kontryhele…). 

Jak je to možné, že u muže se zjistí malý počet a pomalých spermií, ale nikde na dalším vyšetření nebyl, aby se hledala příčina? Jak je to možné, že manželé po 6 letech vztahu poprvé slyší o symptotermální metodě jako o metodě, která má nějaká pravidla pro vyhodnocování? Jak je to možné, že se ženě řekne: ovulace dle folikulometrie u Vás probíhá, doporučujeme zařazení do IVF? 

Jak jsem se opakovaně dozvídala, seznámení s principy NAPROHELP bylo pro účastníky povzbuzením, posilou a nalezením smyslu dalších dnů na jejich cestě za tolik touženým miminkem. 

Zobrazeno 845×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio