s úctou k životu a k rodině

Víkend pro bezdětné páry na Slovensku

4. 5. 2015 8:35
Rubrika: Nezařazené

O víkendu 1.-3.5. 2015 jsme se manželem na Slovensku zúčastnili akce, která měla název „Víkend pre bezdetné manželské páry - Manželstvo ako dar“

 Přijelo téměř 40 párů,které se s nenaplněnou touhou po dítěti potýkají. Jistě se vyplatilo se na Slovensko vydat. Třeba se něco podobného podaří zorganizovat i u nás. Nebyly zde totiž jen odborné přednášky, ale i duchovní zázemí kněží. edy nejen jejich přednášky, ale byla i nabízena možnost duchovního rozhovoru či přímo svaté zpovědi.

 My lékaři – urolog Martin Šmelil, internistka Lucka Šmehilová a já jako gynekoložka jsme poskytovali poradenství v odborné, lékařské problematice, včetně informací k STM PPR. Protože tu, stejně jako u nás, v ČR, lidi prakticky nezají a hlavně - neumí vysledované správně interpretovat. V rámci mého poradenství jsem se shodli s mnohými na tom, že se pak zbytečně se nechali vmanipulovat do užívání různých škodlivých hormonů nebo sice potřebných, ale se špatným načasováním.

I když po odborné stránce se u nás v Brně snažíme působit, to duchovní zázemí (kdy v sobotu večer přijelo 5 kněží zpovídat(!) bylo pro mne velikou inspirací, co dál i u nás v ČR dělat.

 

Zobrazeno 1016×

Komentáře

CENAP

V CENAP pořádáme pravidelně promítní prezentací "neplodnost, příčiny , řešení" - buď v rámci kurzu o sobotách nebo v rámci individuálních setkání v pracovních dnech.

LudmilaLáz

Považuji za velice důležité, aby se manželé na Cenap obrátili zavčas. Ne, až žena má zdraví zničené stimulacemi ovulace, naprosto nevhodným užíváním různých hormonů nebo špatným načasováním těchto hormonů nebo dokonce po umělém oplodnění. A kdy i muži již dochází trpělivost, kdy manželé ztrácí naději

LudmilaLáz

I těmto párům po předchozích umělých oplodněních umíme smysluplně pomáhat- minulý týden jsem zrovna předávala jednu maminku do péče porodního sálu, která za mnou přišla po několika pokusech z umělého oplodnění.

LudmilaLáz

Považuji za důležité se dobře naučit symptotermální metodu ještě před vstupem do manželství. Jak jsem o tom mluvila i na přednášce- tato znalost přinese ženě svobodu, suverenitu, nenechá se manipulovat. A manželům jistotu.

LudmilaLáz

Tam, kde se zná STM, se nenechají manipulovat ani do užívání umělé antikoncepce, ani do stimulace, ani do špatných výpočtů délky těhotenství - je nutné počítat s tím, že ovulace 14. den cyklu probíhá jen ve 14%. Tedy že 86% cyklů má ovulaci někdy jindy. A mohou to být naprosto zdravé cykly.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio