s úctou k životu a k rodině

Proč konzultovat záznamy STM?

12. 3. 2019 10:07
Rubrika: Nezařazené | Štítky: PPR , zodpovědnost , zdraví , vztah

Občas se setkávám s názorem, že žena se nejprve pokusí záznamy „nějak vyhodnotit“, že se svými „nedokonalými pokusy nechce v CENAP obtěžovat“.   

V tomto přístupu vidím dva základní problémy

Úplně zásadní je tehdy, pokud je žena ve vztahu a ona sama píše či mluví o vyhodnocování záznamů, muž zůstává někde v pozadí. Při tom se jedná o společnou plodnost, i o společnou zodpovědnost za vyhodnocení neplodných dnů. Je tedy důležité, aby i muž záznamům rozuměl a ideální je, pokud muž převezme ve vztahu za správnost vyhodnocení zodpovědnost.

Další otázkou je právě proniknutí do pravidel metody. V souvislosti s tím jsem si uvědomila zkušenost zdánlivě z jiné oblasti, a to z oblasti hudby. Roky jsem hrála na klavír. a s odstupem musím dát za pravdu mému vnikajícímu učiteli, který brojil vůči brnkání, amaterismu, dbal na správné držení rukou, správné sezení...věřím tomu, že i díky těmto začátkům, postaveným na opravách, jsem pak absolvovala různé hudební soutěže, koncerty.

Nyní vidím u neteří a vnoučat, kdo jak začal, jaké bylo vedení právě na začátku. Kdo se začátky u klavíru „prokousával“ sám, pořád hraje tak divně tvrdě, sice technicky dobře dané tony zahraje, ale není to hudba. A kdo má dobrého učitele na začátku, dokáže tutéž skladbičku zahrát procítěně, poslouchatelně.

Jsem přesvědčená, že obdobně je to i s STM.

Metoda se může pro někoho stát trápením, právě pro nepochopení, nedorozumění, stálé obavy a napětí, které pak sexuální život v nejistotě přináší.

Ale STM může být pro vztah přínosem, pro ženu podporou jejího sebevědomí. Aby tomu tak bylo, doporučuji konzultovat záznamy s lidmi, kteří jsou v Alianci poradců (https://www.cenap.cz/aliance-poradcu) , případně přímo se zaměstnanci CENAP. Protože v CENAP jsme každý den, týdně vidíme několik záznamů, které pečlivě vyhodnocujeme, mimo to já v ambulanci týdně vidím tak 30-50 záznamů, z nichž u některých se s klientkou/pacientkou věnujeme pečlivějšímu zhodnocení, podle potřeby dané ženy. Máme tedy výraznou zpětnou vazbu, kdy hodnocení záznamů je často podloženo i ultrazvukovými nálezy.

Proto bych chtěla podpořit každou ženu, aby věděla, že na vyhodnocování záznamů není a ani nesmí být sama. Odkaz na poradnu je https://www.cenap.cz/poradna-ppr

Zobrazeno 1795×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio