s úctou k životu a k rodině

O NAPROHELP v Polsku

8. 10. 2017 20:08
Rubrika: Nezařazené

Ve Varšavě se v pátek 6.9. 2017 konala konference gynekologů a poradců PPR.

Tentokrát hlavním tématem bylo řešení nechtěné neplodnosti. Řada informací v rámci odborných sdělení mně byla již z dřívější doby známá, ale i tak některé zajímavosti jsem se dozvěděla nebo si je připomněla. Víte například, že příčinou dosud neobjasněné azoospermie může být i MTHFR? Proto je moc důležité při řešení nechtěné neplodnosti dbát na důkladnou anamnézu a případné vyšetření muže.

Odborný program zahájil dr. Mlodoženiec, který přednesl, na jaká vyšetření by bylo vhodné se zaměřit, aby se postupně rozkryly možné příčiny nechtěné neplodnosti.   

Přednáška dr. Grezkowské týkající se imunologie z hlediska problémů s plodností byla plná zajímavých faktů. Mimo jiné také zaznělo, že imunologické problémy, vedoucí ke komplikacím spojených buď s úplnou neplodností nebo s poruchou vývoje počatého dítěte jsou také v souvislosti s umělým oplodněním, ale také v souvislosti se stimulacemi ovulace.

Imunologické potíže se mohou též objevit i v důsledku dlouhobého stresu. Nebo též po předchozím dlouhodobém užívání hormonální antikoncepce 

Manželé Jolanta a Tadeusz Wasilewski se věnovali vztahu mezi neplodností a poruchami výživy. Důraz kladli na často podceňovaný význam vitamínu D. Pan doktor pak měl mimo původně plánovaný program zajímavě nazvaný "Embryo- můj pacient" - o významu péče o ženu již před početím, aby se těhotenství zdárně vyvíjelo až k porodu.  

Velice pěkně byla též zpracovaná přednáška o endometrioze, jejích příčinách i důsledcích. Z hlediska léčby endometriozy se pan doktor Gratkowski věnoval pouze operacím, někdy těžkému rozhodování mezi laparotomií a lapraskopií a kdy jaká kriteria zvolit.  

Dříve tak podceňované důsledky užívání stimulace ovulace se objevují stále ve větší míře. I ta tzv. „neškodná“, která se předepisuje běžně v gynekologických ambulancích, může závažně poškodit ledviny či játra uživatelky a má i možný časně-potratový účinek.  Možná i proto se moje přednáška o NAPROHELP, vysoce úspěšném přístupu k řešení nechtěné neplodnosti striktně bez používání stimulace, se setkala s pozitivním ohlasem.  

Jsem ráda, že jsem na tomto mezinárodním poli mohla o výsledcích naší práce referovat.

I takové prezentace jsou nadějí, že věřící lékaři přestanou poškozovat zdraví svých pacientek, a nebudou dále léky na stimulaci předepisovat. 

Metoda NAPROHELP má totiž nejen velice dobré výsledky v počtu narozených dětí. Tím, že využívá symptotermální metodu, šetří náklady za různá v podstatě zbytečná hormonální vyšetření pro ambulanci, je tedy lacinější jak pro zdravotnické zařízení, tak i pro ty, které nechtěná neplodnost trápí. 

Zobrazeno 665×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio