s úctou k životu a k rodině

Konference MCI- den 4. odpoledne - eutanasie, charta zdravotnických pracovníků, hnutí Ortu Iuris

1. 10. 2017 17:49
Rubrika: Nezařazené

Po přestávce následovalo vystoupení pana Alexe Schadenberga z Kanady, výkonného ředitele „Koalice pro prevenci eutanazie“, která se prezentuje programem „Pečovat, ne zabíjet“. Ve své prezentaci plné čísel a statistických údajů demonstroval prudký rozvoj akceptování eutanazie.

 Hovořil ale také o podmínkách provádění eutanazie, kdy zprávu o úmrtí sepisuje lékař, který eutanazii poskytl a který tedy má zájem, aby vše proběhlo “bez komplikací“. Následně prezentoval několik situací, kdy byla různým způsobem nabídnuta eutanazie či asistovaná sebevražda a lidé odolali a jak  odstupem vyjádřili vděk za to, že se setkali s někým, kdo je či jejich příbuzné motivoval dále žít. Alarmující byl případ ženy, která po sdělení prognozy svého onkologického onemocnění se rozhodla využít práva na asistovanou sebevraždu. Nicméně setkala se s lékařem, který jí toto rozmluvil, žena podstoupila adekvátní léčbu a po 12 letech důstojného života od daných těžkých okamžiků následně podává své svědectví a vyjádření díků za život.

V odpolední části účastníci byli seznámeni s novou chartou zdravotnických pracovníků a pak velice pěkně profesor Stepkowski prezentovalo hnutí „Orto Iuris“. Tato velice profesionálně pracující organizace na ochranu života v Polsku se spolupodílí na informovanosti veřejnosti o důsledcích potratů, zpracovává právní podklady včetně dalšího vzdělávání právníků, věnuje se i publikační činnosti.   

Právě i využití současných technických možností, medií, možnosti vzájemné komunikace a tak potřebné spolupráce byl věnován též závěr celé konfernece. 

Řada zajímavých myšlenek, podnětů, motivace k práci zaměřené na úctu k životu, od početí po přirozenou smrt, zajisté byly pro každého z účastníků velkým přínosem pro další práci. 

 

Zobrazeno 528×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio