s úctou k životu a k rodině

Konference MCI - den 3. dopoledne - metody PPR

23. 9. 2017 10:36
Rubrika: Nezařazené

 

Matercare Internacional (MCI) je mezinárodní organizace, která si klade za své poslání vzdělávání, výzkum  a podporu gynekologie v souladu s morálním učením katolické církve.

Kromě aktivního projektu misie v Africe, kde je pod hlavičkou MCI provozována porodnice a prenatální péče v přilehlých menších střediscích, MCI též organizuje mezinárodní konference katolických gynekologů. Letos se v Říme ve dnech 20.- 24. 9. koná již 13. Konference MCI.  

Pátek 22.9. byl ve znamení informovaní o metodách přirozeného plánování rodičovství, jejich akceptování ve společnosti, jejich využití.

Dr .Monique Risa z Gibraltaru podala obecné informace o motivaci  vývoje Naprotechnologie, vztah vývoje Naprotechnologie v souladu s učením katolické církve. Zajímavá byla přednáška torontské endokrinoložky dr. Marie Wolf o různých metodách tzv. přirozeného plánování rodičovství, zde označených jako metody vědomí plodnosti, o jejich omezeních i přínosech. Dr. Kent z Australie referoval o svém gynekologickém centru, které vede a které využívá ve své praxi  metody přirozeného plánování rodičovství, a také symptotermální metody v případě řešení nechtěné neplodnosti.

Po přestávce  dr. Marija Curlin ze Zábřehu velice poutavě informovala o vývoji Billingsovy metody ve světě, paní Flemingová shrnula výhody i omezení symptotermální metody a paní Francesca Piana z Itálie referovala o její cestě k respektování vědomí plodnosti skrze Creightonsky model. Všechny přednášející se lehce dotkly též využit aplikací v praktikování PPR a v podstatě ani jedna z přednášejících počítačové aplikace nedoporučovala. Opakovaně zaznělo, že žádný počítačový program nemůže zohlednit individualitu daného ženského cyklu.

Pokud se dá shrnout význam metod PPR, tak metoda vědomí plodnosti, přirozeného plánování rodičovství:  

Buduje kulturu života

Pomáhá přijmout lidskou plodnost, lidské tělo jako dar od Boha

Vychází z toho, že známky plodnosti jsou vepsány do našeho těla

Představuje respektování pravidel, tedy respektování pravdy dané Bohem do naší přirozenosti   

 Anglicky se metody PPR označují jako NFP. V rámci jedné z prezentací, kde se hovořilo o omezeních metod PPR též zaznělo, že NFP též znamená „not for profit“ .

 

Zobrazeno 658×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio