s úctou k životu a k rodině

Sobota ve znamení osvěty

4. 6. 2017 20:24
Rubrika: Nezařazené

V sobotu 3.6. jsem přednášela pro odborníky z Finclubu na téma „Prevence onkologických nemocí a produkty Finclubu v gynekologii“. Připomněla jsem rizika užívání hormonální antikoncepce či stimulace jako významný rizikový faktor vzniku rakoviny ženských pohlavních orgánů.

 Měla jsem možnost též zmínit, že neexistuje žádný důvod k užívání hormonální antikoncepce. Pokud manželé potřebují se vyhnout početí, je možné využít vysoce spolehlivou symptotermální metodu, jak ji učíme u nás v CENAP.

 A pokud jsou jiné indikace, je též úplně jiné řešení než si ničit zdraví hormonálkou – právě třeba i s využitím kvalitních produktů Finclubu.

Rozhodně není nutné si poškozovat zdraví stimulací ovulace. Nejen že její používání zvyšuje riziko rakoviny vaječníků, ale má také časně potratový účinek. A efekt „léčby neplodností simulací“ ve skutečnosti  je opravdu sporný. Hovořila jsem o tom, že já tyto látky, o kterých ani se nedá říct, že to jsou léky, vůbec ve své praxi nepoužívám. A přesto mám u těch, kdo respektují mnou daná doporučení, vysokou úspěšnost chtěných otěhotnění a fyziologických porodů .

Organizátorům, vedení Finclubu, patří dík, že tuto konferenci uspořádali. A účastníkům patří dík za vytvoření velice příjemné, zdraví  (a životu)  příznivé atmosféry. Vnímala jsem nejen v průběhu přednášek, ale i v kuolárech o přestávkách souznění v hledání řešení potíží cestou, která nebude zdravé poškozovat. Byl to příjemný víkend.

Co bylo na celé akci pro mne úžasné, že se mnou souznila řada lidí, kteří nemají žádné zázemí víry v Boha, výuky v katolickém katechismu –ale přesto vědí, že nelze „pohodlnou“ cestou poškozovat zdraví svým pacientům a  klientům, že jsou ochotni nad současnou nabídkou farmaceutického průmyslu přemýšlet a hlavně - hledat jiné řešení. Možná méně pohodlné, ale zdraví pacientů a i svědomí lékařů přínosné.

Možná o to více bolí, když se setkávám s „věřícími“ lékaři, kteří předepisují hormonální antikoncepci či stimulaci ovulace, a samozřejmě s „katoličkami“, které se takového poškozování zdraví domáhají.  

Zobrazeno 621×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio