s úctou k životu a k rodině

Ohlédnutí za seminářem Kojení a návrat plodnosti

5. 2. 2017 16:59
Rubrika: Nezařazené | Štítky: plodnost , kojení

V sobotu 14.2. 2016 se v Brně v Centru naděje a pomoci (CENAP) konal akreditovaný seminář Kojení a návrat plodnosti.  I tímto seminářem se CENAP spolupodílí na šíření informací o spolehlivém využití metod přirozeného plánování rodičovství, jak se bez umělé antikoncepce spolehlivě vyhýbat početí i jak správně stanovit pravděpodobný termín porodu, když dojde během kojení k plánovanému početí. Zvláště pokud ještě nenaskočily cykly, bývá pro mnohé manžele orientace v plodnosti velkou otázkou. Proto v CENAP vnímáme jako důležité pořádat nejen osvětu mezi běžnými uživateli přirozeného plánován rodičovství, ale vzdělávat i odborníky, zdravotníky a poradce PPR. Jedině tak se dá předcházet problémům, které nejistota v orientaci ohledně návratu plodnosti ve vztahu přináší.

Protože o návratu plodnosti rozhoduje i kvalita kojení, tedy zda je správná technika kojení, zda je kojení tzv. efektivní, i této problematice bylo věnována významná část semináře. 

Celý seminář proběhl ve velice příjemné atmosféře.

Pro další zájemce z řad odborné veřejnosti bude další možnost příští rok.

Pro rodiče, které tato problematika zajímá, je pravidelně nabízen kurz Ne/plodné období po porodu http://www.cenap.cz/ne-plodne-obdobi-po-porodu

Zobrazeno 932×

Komentáře

LudmilaLáz

v CENAP vnímáme jako důležité pořádat nejen osvětu mezi běžnými uživateli přirozeného plánován rodičovství, ale vzdělávat i odborníky, zdravotníky a poradce PPR. Jedině tak se dá předcházet problémům, které nejistota v orientaci ohledně návratu plodnosti ve vztahu přináší.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio