s úctou k životu a k rodině

Pozor na slova

26. 8. 2016 19:18
Rubrika: Nezařazené

Možná jste se také setkali, snad i použili slovní spojení „snažit se o otěhotnění“. Pro mnohé je to běžná formulace otevřenosti k početí.

Ale - z tohoto sousloví vyplývá veliký tlak a úsilí o miminko. Možná to některé překvapí, ale tato formulace a následně podvědomý postoj mají skutečně větší vliv na neúspěšnost v otevřenosti k početí.  

Mnoho žen si přeje „mít“ miminko. A když ho nemají, když se jim neplní to, co si přejí, samozřejmě je to trápí. Je lidské, že když něco chci mít a nemám to, jsem z toho smutná.

Ráda bych Vám předala jiný náhled na danou věc. Třeba Vás inspiruje a pomůže Vám.

Ve své poradenské praxi se snažím vést ženy k tomu, aby si svůj postoj zformulovaly tak, že si přejí „darovat“ nový život. Že s manželem jsou otevřeni početí. Tedy žádné snažení, žádný tlak a napětí. Při tomto přístupu, kdy nechcete „vlastnit“, ale chcete „darovat“, přichází větší vnitřní klid. Manželé si více uvědomují ten zázrak vzniku nového života. A také to, že dítě je dar pro ně samotné. 

Obdobné situace jsou v opačném případě, kdy dojde k původně neplánovanému početí. Je naprosto běžné, že se hovoří o selhání metody, chybě metody. Ale dítě přece není ani selhání, ani chyba

Vím, že mnoho žen či párů nepřikládá takovou váhu tomu, jak se co pojmenuje, ale zkusme si na to, co vyslovujeme dávat větší pozor.

A aby každé dítě bylo vnímáno jako dar. S láskou a s úctou, plně přijímaný. 

Zobrazeno 1854×

Komentáře

TetaAni

Ano, už se ani nemluví o tom, že dítě je PLODEM LÁSKY muže a ženy

Filipek

Krátké, jednoduché, výstižné a zřejmě pravdivé.

Ivka-Iva-el

Krásné, děkuji.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio