s úctou k životu a k rodině

Krakov - místo, kde člověk na chvilku omládl

27. 8. 2016 21:22
Rubrika: Nezařazené

I když s manželem oba několikanásobně překračujeme věk mládežníků, kteří se sjeli na světové setkání se svatým otcem, byli jsme tam také. P. Jan Balík mne požádal, abych po dva dny poskytovala gynekologické poradenství.

A tak jsme ve čtvrtek brzy ráno nastartovali naše modré autíčko, abychom právě přede mší svatou přijeli do českého centra. Setkali jsme se se sestrou Andrejkou, která nám pomohla se v prostorách kláštera rychle zorientovat.

Zavedla nás také na místo, kde jsme se mohli i navzdory deštíku v klidu zúčastnit mše svaté, hlavním celebrantem byl pan kardinál Vlk. Mše pro mne byla hlubokým prožitkem, kolem spousta mladých lidí, usebraných, ve vzájemné jednotě modlitby. Shodli jsme se s mužem, že hudební doprovod dobře podmalovával atmosféru.

Odpoledne jsem již strávila v budce gynekologické poradny. Manžel zatím vyrazil do města na první průzkum, co Krakov nabízí.

V pátek dopoledne již jako zkušený cestovatel mne dopoledne provedl centrem města, katedrálou a hradem.

Abych odpoledne opět až do večera byla v poradně.

A to byla další zkušenost. Svědectví mladých lidí, poctivě hledajících orientaci v tom, co je možné přijmout jako zdravou, přirozenost respektující cestu proti tomu, co nabízí současná materialistická gynekologie, postavená na manipulaci těla umělými hormony.

Co bylo potěšující, tak že přišly i snoubenecké dvojice. V několika případech dokonce z řeči vyplynulo, že návštěvu poradny inicioval mladý muž. V tom vidím velikou naději našich rodin, že jsou zde mladí muži, kteří vnímají zodpovědnost a že jim záleží na zdraví své milé.  

Několik slečen se mi svěřilo, že sice o CENAP a možnosti internetového poradenství věděly, ale netroufaly si jen tak do éteru psát o svých problémech, a do Brna pro ně pro osobní konzultaci bylo daleko, a že tedy jsou moc rády, že mohou v rámci WYD přijít osobně.

Čas mimo poradnu strávený v prostorách českého centra byl vyplněný setkáními se známými a přáteli, zajímavé bylo setkání s člověkem, se kterým jsem se dosud znala jen přes internet. Společné stání ve frontě na jídlo umožnilo další letmá setkání právě s těmi, se kterými by se jinak těžko zrealizovalo pro vzdálenost a oboustranné velké vytížení. Především se to týkalo setkání s některými kněžími, kterých si moc vážím pro jejich službu mladým lidem.  

I když pobyt v Krakově mezi mladými lidmi trval pouze dva krátké dny, jsem ráda, že jsme se tohoto mohli zúčastnit.  Snad jsem alespoň někomu pomohla. Musím přiznat, že tato akce pomohla i nám. Na chvilku jsme mezi nimi omládli.

 

Zobrazeno 1136×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio