s úctou k životu a k rodině

Pro koho je či není STM PPR

1. 8. 2015 22:27
Rubrika: Nezařazené

Opět jsem se setkala s názorem, že symptotermální metoda (STM PPR) se nedá používat tehdy, pokud má žena “nepravidelné cykly. To je ale zásadní omyl- symptotermální metoda vůbec není závislá na „pravidelnosti cyklů“ – to je další z nesmyslů co se tu traduje, jen aby lidi nenašli odvahu naučit se respektovat svoji společnou plodnost. Nezáleží totiž na tom, kolikátý den cyklu je, ale jak jsou vaječníky ženy konkrétně ve vztahu k ovulaci- zda se k ní vaječník chystá, zda ovulace probíhá nebo zda je po ní. A je to jedno, jestli u ženy v tom daném cyklu ovulace proběhla 15. nebo 25 nebo třeba 42. den cyklu. I tehdy, když by byla ovulace 42. den cyklu, může mít zcela zdravý cyklus, pokud ale trval 55 dnů. Naopak cyklus, který trval 30 dnů, ale ovulace proběhla 22. den, je prostě a jednoduše patologický. To je další přínos STM PPR – že zavčas se podchytí problémy, které díky záznamu STM vidíme. Dříve, než se potíže rozvinou, a můžeme je též zavčas léčit. Nelze tedy se jen sledovat, ale opravdu vždy ze záznamu vyčíst, co záznam říká. Kdyby to znaly všechny ženy, tak by farmaceutický průmysl zkolaboval. A proto má své námezdní dělníky mezi lékaři, kteří šíření vědomí plodnosti hážou klacky pod nohy, a naivní sobce, kteří se též ve své pýše odmítají STM PPR naučit. Ale také podotýkám – STM PPR se musí znát. I to je tak trošku o pokoře- nechat si několik cyklů přes CENAP zkontrolovat, zda záznamy manželé vyhodnocují dobře, aby v orientaci v cyklu byla jistota a nedělaly se chyby.

Pak se opravdu dá říct, že STM PPR je pro každého, nezávisle na "pravidelnostech" cyklů.

Zobrazeno 883×

Komentáře

ToB

Díky za ten článek. Mně by ještě udělal velikou radost článek na téma: "Jak (a kdy) začít s PPR."
Někteří manželé se začínají učit PPR až v manželství, když ji po třetím, čtvrtém porodu začne téct do bot. A učí se ho za pochodu, zrovna v tom období, které je k tomu to skoro nejhorší možné: ve stresu z dalšího otěhotnění v období návratu plodnosti po porodu a při částečném kojení :-)

Myslím, že by přibylo víc spokojených uživatelů, kdyby se s učením začalo dřív. Myslím dobrým, pořádným a pečlivým učením PPR :-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio