s úctou k životu a k rodině

Poradna pro ženy a dívky

20. 8. 2015 19:47
Rubrika: Nezařazené

Poradna pro ženy a dívky je jednou z více poraden organizace Centrum naděje a pomoci (CENAP). V rámci poradny je nabízeno zdarma sociální poradenství postavené na křesťanských hodnotách.

Poradna nabízí klientům široký záběr v řešení různých potíží, týkajících se těhotenství, mateřství, rodičovství. Častými tématy jsou problémy ve vztazích partnerských i mezigeneračních, dále řešení problematiky antikoncepce i nečekaného těhotenství a zvládání vyčerpání matek při péči o děti a domácnost. Důležitou součástí práce poradny je řešení nároků dávek ze státního sociálního systému. Pracovnice řeší i problematiku domácího násilí a problematiku závislostí, které se nevyhýbají ani křesťanským rodinám

V rámci poradny je nabízená psychosociální podpora manželům, kteří strádají nenaplněnou touhou po dítěti. Důvodem je to, že páry, které touží po miminku, jež stále nepřichází, jsou často ve velkém stresu z vlastního sebeobviňování, až se jim výsledně nedaří žít spokojený manželský život.

Neméně důležitá je též pomoc lidem, kteří prožili ztrátu dítěte. A to ať již po spontánním potratu nebo po umělém ukončení těhotenství. Ženy, které mají za sebou tuto smutnou skutečnost, se často ve svém okolí setkávají s nepochopením problémů a potíží, které prožívají. V poradně je naopak nabízená pomoc a přijetí. Neméně důležitá součást práce pracovnice poradny je podpora rodičů k přijetí každého počatého dítěte, podpora v průběhu těhotenství.

Poradkyně se ve své práci snaží vnímat všechny klientovy složky osobnosti. Věnují se jak sociálním, tak i biologickým, psychickým a spirituálním potřebám.

Možná znáte čínskou povídku o dvou vesnicích, jejichž obyvatelé zažívají hlad a do každé z nich vejde jiný rybář. Po žádosti vesničanů o nasycení se oba rybáři rozhodnou vesničanům pomoci. Každý ale jiným způsobem. První rybář každý den vesničanům vyloví ryby a tak žijí obyvatelé vesnice mnoho let v sytosti. Druhý rybář své vesničany naučí rybařit. I když je to cesta náročnější, vesničané výsledně jsou také sytí. Jednoho dne oba rybáři zemřou. A co se stane? Výsledek je Vám jistě znám. První vesnice opět zažívá hlad a bídu. Druhá žije v hojnosti a spokojenosti. Proto poradenství je směřováno tak, aby klienti po konzultaci či konzultacích byli schopni se osamostatnit. Pokud bychom měli shrnout, co poradna poskytuje, tak především posiluje práva a sebe-přijetí žen v každodenním životě, podporuje rodičovské kompetence svých klientů. Nedílnou součástí praxe je též nabídka využití dalších programů a poradenství, které je již nad rámec sociálního poradenství.

I když poradna sídlí v Brně na ulici Vodní 13, není omezena jen pro obyvatele města Brna. Možnosti spojení e-mailového ([email protected]) a telefonického (543 254 891) a blízkost vlakového a autobusového nádraží činí poradnu snadno dostupnou.

Pokud vnímáte, že by služby poradny mohly pomoci Vám nebo Vašim blízkým, ráda bych Vás povzbudila v kontaktování poradny.

 

Zobrazeno 693×

Komentáře

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio