s úctou k životu a k rodině

Je kondom řešením?

1. 8. 2015 22:31
Rubrika: Nezařazené | Štítky: plodnost

 Setkávám se s názorem, že ženy mají v neplodných dnech snížené libido, některé ani nejsou schopné pohlavního styku, a tak že jediným řešením je používání kondomu. Dané problematice se věnuji již více než 20 let, v rámci gynekologické ambulance i v rámci poradenství a konzultací výsledně mohu říct, že neznám žádnou ženu, která ve svém manželství STM PPR zná a praktikuje s tím, že s manželem plně respektují plodné období, že by nebyla schopná mít pohlavní styk v neplodných dnech. (a ale podotýkám – znají STM PPR- ne že „něco“ odhadují) Ale znám jich spoustu, které žijí ve stálém napětí a nervozitě, která roste úměrně se vzrůstající hladinou progesteronu po ovulaci, pokud s manželem nerespektovali plodné dny. Navíc užívání kondomu opravdu vede ke zvláštnímu vyhasínání sexuální touhy- příliš často se setkávám s tím, že pokud manželství bylo tzv „kondomové“, pak po padesátce postupně vyhasíná sexuální život, manželé pod různými záminkami již spolu dost často sexuálně nežijí. Zatím jsem se s tímto fenoménem setkala pouze tam, kde se používala antikoncepce – právě třeba i kondom. Na rozdíl od manželství, kde vím, že se snažili respektovat svou plodnost, tam sexuální život i v této fázi manželství normálně funguje. Neříkám, že všude, kde byla antikoncepce, musí být takový předčasný konec, ale jen na toto upozorňuji - že tedy ani ten kondom není takový neviňoučký.

Zobrazeno 1837×

Komentáře

Jenda

díky za článek

bepp

Stojím plně za Humanae Vitae, protože byla geniální - geniálně odhadla, kam se svět bude ubírat. K antikoncepční mentalitě, která naši civilizaci pomalu hubí obrovským poklesem porodnosti, k pohodlnosti a zlenivění populace, která si usmyslela, že "dvě děti, páreček, holčička a chlapeček" je maximum, které jejich síly zvládnou - přesněji řečeno maximum, při němž se dá jezdit dvakrát ročně k moři, trend "singles" bez dětí nebo s jedním dítětem bez tatínka, rozvolnění morálky, s ním související rozpady manželství, protože někdo, kdo vystřídal před sňatkem padesát partnerů, nikdy nebude (až na čestné výjimky) schopen být věrný padesátému prvnímu, až k vnímání dítěte jako housku na krámě a nebo naopak jako nechtěné antikoncepční selhání vyhodit. Došlo k celkovému oddělení rodičovství od sexu,

bepp

likvidaci samotného vědomí, které dříve měla každá negramotná Anča na mezi, že "když se to dělá, lze otěhotnět a pak budou starosti".
Církev opět jediná vycítila řítící se nebezpečí. Ale, přes to všechno, kladu si otázku, pokud je zvládání PPR pro pár mající opravdu závažný důvod (tak jak byl definován v Casti Conubii, ne modernistický výmysl, že si lze určit, kolik dětí chceme dopředu a pak se toho držet a podle toho "plánovat") nemít dítě ničivé, pokud jejich sexuální život je díky tomu těžce neuspokojivý (žena nemá chuť, manžela odmítá, ten je protivný, když už se obětuje, manžel pozná, že se jen obětovala, což každého trochu řádného chlapa ničí atd.), pak by snad mohla existovat jistá hierarchie zájmů - v tomto případě záchrana manželství.

bepp

Ale zároveň vím, jak nebezpečné toto uvažování je, zvláště proto, že jisté kruhy, velmi silné v Církvi po II. Vatikánu, přesně tímto způsobem pracují - z mimořádného případu s X podmínkami udělají pravidlo, aby tak dál pomalu rozvraceli nauku Církve a zvláště praxi.

vobis

Sám jsem si kondom koupil několikrát, neboť jsem viděl video, kde jej experimentátor vystrčil z okénka jedoucího auta a kondom se sám nafoukl proudem vzduchu.
Pokus jsem zopakoval s různými druhy latexových kondomů, ale do maximálky rodinné felcky (cca 120 km/h) se očekávaný efekt nedostavil. Měly snahu, ale počáteční odpor pružnosti materiálu se překonat nepodařilo.
Existují ještě kondomy z polyuretanu, ty ale v normálních obchodech nejsou k dostání a objednávat je přes internet v malém množství se nevyplatí kvůli poštovnému a balnému.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio