s úctou k životu a k rodině

komentář k článku Mala za sebou osem cisárskych rezov

30. 7. 2015 20:58
Rubrika: Nezařazené

Na internetu koluje článek Mala za sebou osem cisárskych rezov... http://www.lifenews.sk/content/mala-za-sebou-osem-cis%C3%A1rskych-rezov-jej-posledn%C3%A9-die%C5%A5a-malo-nulov%C3%BA-%C5%A1ancu-za%C5%BEila-z%C3%A1zrak

 

Článek ukazuje na to, jak je ultrazvukové vyšetření, i třeba v nemocnic, kde by měli být kvalitnější přístroje, než v běžné gynekologické ambulanci, nepřesné a zavádějící. Jistě těhotenství od začátku nebylo mimoděložní, od začátku se jednalo o těhotenství v děloze- dítě ve stádiu zárodku či plodu nemohlo náhle doputovat z břicha do dělohy, i když možná původně do dolní části, k hrdlu děložnímu. A jak těhotenství rostlo, tak se i náhle ukazovalo, že těhotenství je ne v hrdle, ale ve vlastní děloze.

Jen mám trošku pochybnosti, jak to bylo s tou placentu. To už se samozřejmě nikdy nedozvíme. To už záleží na svědomí operatérů,zda někdy najdou odvahu promluvit. Jak to ve skutečnosti na operačním sále bylo.

Sama si pamatuji na situaci na klinice, kdy operatér, protože nenašel původně předpokládané mimoděložní těhotenství ve vejcovodu, chtěl provést revizi, tedy výškrab, z dutiny děložní. Na můj osobní jednoznačný zásah k tomu nedošlo, přes jeho zesměšňování přece jen „revizi“ neprovedl. Díky tomu se pak za dalších 7 měsíců narodilo děvče, dnes již má 19 roků. Nedávno mi ji přišla její maminka představit do ambulance.

Zobrazeno 1536×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio