s úctou k životu a k rodině

Protimluv- lék proti plodnosti

17. 5. 2015 18:48
Rubrika: Nezařazené

Pod tímto názvem je v Katolické týdeníku (http://www.katyd.cz/prilohy/protimluv-lek-proti-plodnosti.html) zveřejněn rozhovor s dr. Preiningerovou.

Díky Bohu za Xenii, že slova tak jasně formulovala. Potýkám se s velice podobnými problémy. Působím v Brně jako gynekoložka, snažím se nejen léčit v souladu s morálním učením katolické církve.

 Vůbec nepředepisuji hormonální antikoncepci, neodesílám do reprodukčních center, samozřejmě nevypisuji žádanky na potraty, nevypisuji ale ani žádanky na testy na vývojové vady miminek na začátku těhotenství.

 Současně se snažíme i pomáhat lidem konstruktivně – máme v CENAP poradnu přirozeného plánování rodičovství, poradnu při neplodnosti, poradnu při zdravotních obtížích, kde třeba vedeme klientky, jak řešit potíže s cykly bez „léčebně nasazené“ hormonální antikoncepce či škodlivé stimulace ovulace.

 To je další morální, etický průšvih – že řada kněží. tzv bioetiků nebo moralistů, se v tomto nevyzná. Lékaři, kteří předepisují Clostylbegyt a jemu podobné léky, podle mne vědomě zatajují, že tento lék mění kvalitu děložní sliznice a tedy nikdy nelze vyloučit i možný potratový účinek. Že tento lék těžce poškozuje zdraví ženy v rámci tzv hyperstimulačního syndromu, dochází k poškození funkce jater, poškození hemokoagulace, ty ženy velice často trpí výraznými otoky a následnými potížemi i pak nadále, v těhotenství (pokud se zadaří)

 A hlavně, vím, že žena otěhotní – po správném přeléčení skutečné příčiny potíží - i bez těchto léků. Já je ve své ambulanci vůbec nepředepisuji, a přesto máme úspěšnost chtěných otěhotnění 80%. Kdežto tam kde se předepisuje stimulace, je úspěšnost okolo 35%.

 Přesto se lékaři nechtějí vzdát alespoň této formy spolupráce s farmaceutickými firmami, vázanosti pacientek na jejich předepisování. Současně tito lékaři jeden vedle druhého provádějí folikulometrie, což je též sporné posuzování stupně zrání vajíčka – tedy nechtějí se vzdát toho, že pacientka je na nich závislá.

 Při tom kdyby se ženy naučily symptotermální metodu, budou svému tělu rozumět a nemusí se takto nesmyslně nechat manipulovat.

Zobrazeno 1166×

Komentáře

LudmilaLáz

Myslím si, že dr. Preingerová to pěkně formulovala - pokud lékaři mají finanční benefity za předepisování hormonální antikoncepce, svědomí se vždy snadno otupí.
Pokud ale svědomí alespoň trošku funguje, přece nemohu v klidu předepsat něco, o čem vím, že zvýší riziko mimoděložního těhotenství, že může způsobit rakovinu a dokonce že může vyvolat potrat, tedy zabití počatého dítěte.

LudmilaLáz

Jak hormonální antikoncepce ve skutečnosti škodí, je možné si přečíst na http://www.cenap.cz/txt-antikoncepce.php
Zde je také odkaz na naši brněnskou gynekologickou ambulanci.

mamča9

Skvělý článek!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio