s úctou k životu a k rodině

K čemu slouží symptotermální metoda?

6. 1. 2015 21:28
Rubrika: Nezařazené

 

Prvotní, co symptotermální metoda (STM) nabízí, je zorientování se v menstruačním cyklu.Vidíme, zda a jak vaječníky fungují.

Pomocí STM se dá zjistit, kdy ve skutečnosti probíhá ovulace. Nezávisle na tom, zda k ovulaci dochází 11. den cyklu nebo až 48. den cyklu. Díky této metodě můžeme tedy rozlišit různá krvácení, a rozhodnout, zda se nejedná o nějako u známku nemoci. Má tedy význam diagnostický, důležitý pro každou ženu, i pro tu, která sexuálně nežije.

Vnímám důležité slovo metoda. Metoda, která má jednoznačně daná pravidla. Pravidla pro to, jak se má žena sledovat, pravidla pro to, jak průběh cyklu vyhodnotit. Právě díky pravidlům víme jistě, zda a kdy v cyklu ovulace proběhla. Díky pravidlům je možné jednoznačně vymezit hranice tzv. plodného období. Tedy období, kdy by mohlo dojít k početí dítěte. Vědomě píšu jednoznačně. Nedá se říkat, že podle nějakého pravidla by již plodné období bylo, ale podle jiného ne.

Znovu opakuji, že je potřebné se zbavit mýtu, utkvělé představy, že 14. den cyklu musí být ovulace a po 28 dnech tedy musí přicházet menstruace. Zdravé cykly jsou i cykly, které trvají 50dnů. Ale musí v nich docházet k ovulaci a období od ovulace do menstruace musí trvat 2 týdny.

Žena, která zná STM, se nenechá zmanipulovat do toho, aby užívala antikoncepci léčebně.

Hormony gestageny taková žena užívá jen na podporu vaječníků - v souladu s tím, jak již vaječníky pracují, i když nedostatečně.

Žena, která zná STM, ví, kdy u ní došlo k početí dítěte. Na stránce http://www.cenap.cz/neplodnost-naprohelp.php, mám zveřejněnou studii, kdy u 221 těhotných žen, které se sledovaly dle STM ovulace po 23. dni cyklu byla v 22% cyklů.

Není výjimkou, když k otěhotnění dochází až 30. den cyklu. Teď mám v ambulanci paní, která otěhotněla 45. den cyklu.

Dnes mi přišla do ambulance paní po porodu. Porod byl komplikovaný, s velkým krvácením, což podle mne byl důsledek toho, že porod vyvolávali pro údajné přenášení.

Když jsem s ní situaci rozebírala, tak ve skutečnosti asi nijak výrazně nepřenášela. Jsem přesvědčená, že špatným stanovením termínu porodu došlo u paní k poškození jejího porodního zážitku. Kdyby byl termín stanovený pomocí STM, toto se nemuselo vůbec stát.

Samozřejmě, pokud manželé znají symptotermální metodu, nepotřebují žádnou antikoncepci.STM osvobozuje od tlaku farmaceutického průmyslu. Manželé mají nádhernou svobodu v rozhodování, zda v daném cyklu budou otevřeni početí dítěte nebo se početí dítěte budou vyhýbat. Při plném respektu a vědomí společné plodnosti. To jim žádná antikoncepce nemůže dát.

 

Zobrazeno 1415×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio