s úctou k životu a k rodině

Doufám, že jsme jim dali naději

4. 1. 2015 20:01
Rubrika: Nezařazené

Nedávno jsme byli na návštěvě u jedněch mladých lidí a dozvěděli jsme se, že i když jsou spolu déle než čtyři roky, dosud se jim nepodařilo otěhotnět. Sice již „něco“ o nás slyšeli, dosud nenašli odvahu přijít, protože jim jejich lékaři řekli, že měřením teplot se nic nezjistí. A tak si paní ničila zdraví nesmyslným užíváním stimulace, mladý pán podstupoval potupné vyšetření spermiogramu, kde mu sdělili, že údajně nikdy bez umělého oplodnění nebude moct mít děti… Samozřejmě, že sperrmie u něj jsou, dokonce i pohyblivé… vyšetření tedy bylo zcela zbytečné.

I když se snaží mít nad vším nadhled, bylo na nich vidět, že je situace hodně trápí.

Pro mladou paní byl překvapením, že ve skutečnosti je jen minimum žen, které opravdu mají za přirozených okolností cykly bez ovulace, že v rámci NAPROHELP léky na stimulaci ovulace vůbec nepoužíváme, a to nejen kvůli tomu, že stimulace může být rizikovým faktorem rozvoje rakoviny prsu.

 

Doufám, že po tomto setkání najdou odvahu opravdově porozumět své společné plodnosti, posílit ji, ozdravit se. Doufám, že pochopili, že opravdu základem je měření bazálních teplot, spíše tedy symptotermální metoda, ale že vyhodnocování musí probíhat podle daných pravidel. Doufám, že jsme jim dali naději. Protože u lidí, kteří s námi spolupracují, díky NAPROHELP ve více než v 80% k otěhotněním dochází.

Zobrazeno 1064×

Komentáře

Hrabosh

Můžu se zeptat, jak se určí počet a pohyblivost spermií bez spermiogramu?

LudmilaLáz

Nijak. Ale většina mužů alespoň nějaké spermie mají a pokud se přeléčí případné nemoci a posilní jejich stav vhodnými potravinovými doplňky, tak k otěhotněním dochází. A pokud se podstoupí masturbace, tak stejně jiné řešení, než léčba + potravinové doplňky, není. Kdežto podstupování masturbace s následným sdělením špatného výsledku vede výsledně k psychickým problémům včetně potíží s otěhotněním. Protože na početí má psychika velký vliv.

Hrabosh

Osobně to vnímám tak, že pro moji psychiku by bylo lepší vědět, že pravděpodobnost početí je v takovém případě malá. Jinak se bojím, že se člověk snadno upne na měření bazální teploty a svůj sexuální život naopak dostane pod veliký tlak "vychytat" ten správný den. A pak každý měsíc čekaní, jestli to tentokrát vyšlo. A hledání příčin, jestli jsme něco neudělali špatně.. Souhlasím s Vámi, že psychika má veliký vliv. Jen pro někoho může být lepší vědět o svých malých šancích a sledování plodných dnů za účelem početí může být také nemalou psychickou zátěží.

LudmilaLáz

Jenže on ten "správný den" neexistuje. To je jeden z mnoha mýtů, co o lidské plodnosti se tady šíří. Přihlaste se na kurz - stačí základní kurz STM PPR, abyste se k dané problematice více dozvěděla a nebyla snadno manipulovatelná. Konkrétně k problematice řešení neplodnosti jsou též v naší nabídce kurzy- vice na našem webu cenap.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio