s úctou k životu a k rodině

Zmlké těhotenství- ano nebo ne

26. 9. 2014 21:27
Rubrika: Nezařazené

Dnes jsme byli opět na Slovensku, v Trnavě. Konala se tam konference „Ochrana života“. Za naši organizaci jsme měly i aktivní vystoupení

Ve svých příspěvcích jsme se také dotkly otázky významu symptotermální metody pro stanovení délky těhotenství. Snažily jsme se vysvětlit, že často bývají ovulace později než předpokládaný 14.den cyklu a pokud žena otěhotní později, dochází ke zbytečnému provádění potratů, když se lékař pošle ženu na „vyčištění dělohy“, že údajně se miminko nevyvíjí, že se jedná o zmlklé těhotenství. a při tom jen je miminko menší.

Bylo zajímavé, jak někteří lékaři, jeden dokonce gynekolog, kteří ale při tom evidentně neznali STM PPR, reagovali na toto sdělní podrážděně. Asi výčitky svědomí – s danou situací se totiž setkáváme několikrát do roka. Někdy se miminko ještě podaří zachránit, když si žena v daném cyklu bazální teploty sledovala, někdy ale přichází k nám na radu až po provedeném potratu a pak ze záznamů vidíme fakt, že paní pravidelně ovuluje až po 30. dni cyklu. Takže se dá předpokládat, že se nejednalo o zmlklé těhotenství 8/5, ale o potrat dítěte, které jen bylo výrazně mladší.

Zobrazeno 1089×

Komentáře

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio