s úctou k životu a k rodině

Dítě je dar - často opakovaná věta

22. 9. 2014 22:34
Rubrika: Nezařazené

V neděli jsme se vrátili z Prešova, kde jsem na konferenci NEST vedla workshop "Jak předcházet potratům". Během tohoto setkání jsem si neodpustila připomenout, jak hormonální antikoncepce poškozuje zdraví, vztah a že se dá nahradit metodou, která je spolehlivější a při tom splňuje všechny podmínky zodpovědného rodičovství – symptotermální metodou PPR sensiplan.

V rámci tohoto workshopu jsem též účastníkům položila otázku, jak by vysvětlili větu „Dítě je dar“. Postupně jsem se shodli na tom, že naplnění této věty někdy může být hodně těžké a hlavně, často vyžaduje opravdu pevnou vůli stát proti „moderním“ trendům dnešního zdravotnictví.

Diskutovali jsme o problémech, které přináší odvah přijmou každé dítě a tedy nepodstupovat testy na vývojové vady, které se nabízejí na začátku těhotenství.

Jistě se pod větou „Dítě je dar“ skrývá přijetí i neplánovaného dítěte, a to i tehdy, když máme pocit, že nám uteče slibná kariéra, že se neposkládáme všichni do auta nebo i tehdy, když zdravotní stav není nejlepší. To je vždy veliké dilema a chce to hodně odvahy se vzepřít a těhotenství donosit, dítě porodit. Občas se setkávám i těmito extrémními případy. Občas vzpomínám na jednu nastávající maminku, která se na mne obrátila před 8 lety. Mělo se u ní jednat o čerstvě zjištěnou rakovinu prsu, podle mně dostupných informací nakonec maminka, která situaci ustála, porodila zdravého kluka a sama též žije.

Zásadní vyjádření dané věty „Dítě je dar“ představuje přijetí skutečné nechtěné neplodnosti a nepodstupování umělého oplodnění, ani stimulací ovulace. Rozhodně, pokud se nedaří otěhotnět, to neznamená, že bychom neměli situaci řešit, ale vždy tak, aby vyšetření a léčba byly smysluplné. Rozhodně nelze jít na cestě za dítětem cestou výběru z pohlavních buněk či dokonce embryí s tím, že tzv. „nevhodné“ děti se zmrazí či hned vyhodí. A rozhodně nelze ani podstupovat stimulace ovulace – i to je cesta skrytých potratů. Léky užívané ke stimulaci ovulace ve skutečnosti mění kvalitu děložní sliznice a jsou tedy zárodku nepřátelské.

Úspěšnou cestou k dítěti v rodině je využití NAPROHELP.

Zobrazeno 709×

Komentáře

cashel

Moc děkuji za krásný článek, často se setkávám s názorem "věřících katolíků" že antikoncepce je zcela v pořádku a že nemám brát víru tak vážně. Pro takové lidi je můj kamarád který nemohl mít se svojí ženou dítě a rozhodl se pro adopci krásného chlapečka (ani se mi to nechce napsat ale opravdu si o něm myslí že je) kretén který nešel raději na umělé oplodnění. Dítě je DAR a né věc na kterou má právo každý a je jedno za jakou cenu ho bude mít. Moc si svého kamaráda vážím a teď ještě víc když vím co si o něm takzvaně věřící myslí a jak na něho pohlížejí. Snad je víc těch co to berou vážně a hledají vyšší smysl.

LudmilaLáz

Spousta lidí z neinformovanosti sáhne po řešení nechtěné neplodnosti pomocí umělého oplodnění či stimulací. Je to na každém z nás, i na těch, které právě neplodnost netrápí, aby se vědělo o nabídce NAPROHELP, která je zdravá a při tom úspěšná. (a pro katolíky v souladu s morálním učením katolické církve). Více na http://www.cenap.cz/wks-stm-ppr.php

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio