s úctou k životu a k rodině

Láskyplná komunikace

8. 5. 2014 17:42
Rubrika: Nezařazené

Čas utekl velice rychle a již se přiblížil Týden pro rodinu a v Centru naděje a pomoci pořádaný seminář „Láskyplná komunikace“.

Proč takový seminář vůbec pořádáme? 

Komunikovat v rodině vyžaduje veliké umění. Mnohem raději si člověk sedne k počítači, k televizi, ke knížce, uteče se do plnění různých úkolů v domácnosti či do práce, než by se otevíraly bolestné otázky, které vedly k nějaké neshodě.  A zatímco konflikt vznikl velice rychle, postupné rozkrývání postojů, hledání řešení, někdy vyžaduje hodně času a diplomacie. 

Je jedno, zda se jedná o vztah novomanželů nebo manželů, kteří si připomněli 30 let společného života. Stále je ve vztahu co objevovat, co rozvíjet, čemu se učit.  

Kdo jste z Brna a blízkého okolí, přijďte si ve čtvrtek odpoledne s Mgr. Štěpánkovou připomenout, že základem pro spokojený vztah je především poznat sebe sama. Přijďte si popovídat, o tom, jak je důležité umět naslouchat druhým, vnímat a chápat jejich pocity, potřeby a postoje. V každém vztahu se objevují problémy, je ale důležité umět neutíkat před problémem a že odpuštění je šance pro nový začátek. Přihlášky jsou na http://www.cenap.cz/wks-laskyplna-komunikace.php

Zobrazeno 621×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio