s úctou k životu a k rodině

Právo na potrat?

22. 12. 2013 18:21
Rubrika: Nezařazené

Možná jste se též setkali s názorem, že podstoupení umělého potratu je vyjádřením práva ženy.  Při přednáškách některé dívky či mladé ženy říkají, že ony samy by potrat nepodstoupily, ale že se domnívají, že právo na podstoupení potratu by každá žena měla mít.

Jsem bytostně přesvědčená, že žena spolu se svým mužem mají výsostné právo se rozhodnout, zda jsou otevřeni pro početí dítěte. Tedy zda budou mít pohlavní styk také v plodném období. Na druhou stranu, pokud styk je v plodném období, i kdyby jakkoliv „chráněný“nějakou antikoncepcí, tak může vést k početí dítěte. A třeba při použití kondomu to podle mých zkušeností je s větší frekvencí, než běžně udávaných 7%. Samozřejmě, otěhotnět se dá i navzdory použití ostatních metod umělé antikoncepce, tedy i  hormonální antikoncepce. Nicméně , pokud došlo k početí dítěte, nastupuje právo na život, a to všech zúčastněných, tedy i dítěte. Podstoupení jakéhokoliv potratu má nedozírné důsledky na zdraví každé ženy - tělesné i psychické. A v případě umělého potratu, interrupce, jsou důsledky ještě dramatičtější. Právě i pro úctu k ženě, kvůli ochraně jejího zdraví, je potřebné říct jedno velké NE potratům.

Nestačí ale jenom říct NE potratům. Příliš mnoho manželů je v dnešní době v situaci, kdy v dané době početí dítěte by představovalo velkou zátěž, zhoršení jejich sociální situace, často i zdravotního stavu ženy. Je tedy nutné umět předcházet neplánovaným početím, umět se orientovat v zákonitostech lidské plodnosti. Tedy naučit se symptotermální metodu přirozeného plánování rodičovství. Jak jsem již výše uvedla, jakýkoliv styk v plodném období může vést k početí děťátka. Proto , pokud manželé chtějí mít spolehlivý způsob, jak se vyhnout početí, doporučuji naučit se metodu vypracovanou německými oborníky, tzv. sensiplan.  Osvědčuje se nejméně 6 cyklů konzultovat pracovníky CENAP, a kdykoliv při nejistotě s vyhodnocením záznamů STM.  Nabídka publikací, poradenství je na http://www.cenap.cz/ppr-porad.php

Zobrazeno 981×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio