s úctou k životu a k rodině

dítě se nám narodilo...a co dál

17. 12. 2013 21:11
Rubrika: Nezařazené

Narozením děťátka končí období očekávání, období těhotenství. Nastává nová etapa v životě muže i ženy, období sžívání se s miminkem. Snaha oddálit početí, narození dalšího dítěte se zdá být naprosto samozřejmou. V důsledku kojení je návrat menstruačních cyklů a tedy plodnosti poněkud komplikovanější. Mnoho párů se  po porodu nechává vmanipulovat do užívání antikoncepce. Někteří používají kondom, jiní spermicidy, někdy si ženy nechávají zavést nitroděložní tělísko, mnoho žen užívá hormonální  antikoncepci v různých jejích formách – injekce, pilulky…Zdá se, jako by jiné řešení, jak  spolehlivě neotěhotnět, ani neexistovalo. A tak si ženy poškozují zdraví nitroděložním tělískem, spermicidy, narušují vztah a krásu pohlavního styku používáním nespolehlivého kondomu či dokonce přerušované soulože. Zdraví nejen ženy, ale i kojeného  děťátka, je systematicky poškozováno užíváním hormonální antikoncepce. Ta přechází do mateřského mléka a tak má vliv nejen na organismus ženy, ale i na organismus dítěte. Zdravotní rizika při užívání antikoncepce mnoho žen hned pocítí, mnohé z nich vnímají určité psychické napětí až deprese, mnohé si při užívání antikoncepce uvědomují  větší sklon k zánětům nebo výskyt nepravidelných krvácení. Ale to, cos e děje s jejich děložním čípkem , který je vystavený riziku rozvoje rakoviny, nevidí skoro žádná. Stejně tak navýšené riziko rakoviny prsu.  Když dojde k tromboze, lidově ucpání cév, jedná se o velice závažnou životní komplikaci.   Většinou lidé argumentují, že o jiné nabídce nevědí, než .  A při tom je již několik let odborníky vypracovaná velice spolehlivá a při tom ekologická, zdraví nepoškozující  metoda, založená na znalostech, jak rozpoznat, zda a jak vaječníky fungují. Díky těmto znalostem je možné správně určit neplodné dny, a tedy spolehlivě se  vyhnout početí.

V Centru naděje a pomoci již téměř 20 let učíme, jak známky plodnosti i  v období kojení rozpoznat. Zájemcům pomůžeme naučit se zorientovat se v signálech, když se organismus ženy navzdory kojení rozbíhá k ovulaci a tedy kdy se začínají vytvářet podmínky k početí děťátka.  

Výsledky naší práce jsou velice úspěšné. Kromě pravidelného poradenství osobní či e-mailovou formou nabízíme též kurzy. Jedním z kurzů je i workshop Ne/plodné období po porodu – nejbližší bude ve čtvrtek 16.1.

Využijte tuto jedinečnou příležitost dozvědět se něco více pro svoje nejen tělesné zdraví, ale i pro svůj vztah. Přihlášky jsou na  http://www.cenap.cz/wks-ne-plodne-obdobi-po-porodu.php

Zobrazeno 1053×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio